Avkobling fra hverdagslivet og tilkobling til Gud og mitt eget indre.

Avkobling fra hverdagslivet og tilkobling til Gud og mitt eget indre.

Avkobling fra hverdagslivet og tilkobling til Gud og mitt eget indre.

Målfrid Bjåstad forteller hva retreat betyr i hennes liv.

 

For meg er det å reise på Retreat en fantastisk avkobling fra hverdagslivet og en tilkobling til Gud og mitt eget indre. Det å få være i stillhet sammen med andre; å støtte hverandre i stillheten, som de sier så fint på Pilegrimsgarden, er nydelig. Jeg tar mye ansvar i livet, og er opptatt av å leve et liv i tjeneste for Gud og mine medmennesker. Da er det helt nødvendig å få trekke meg helt tilbake innimellom, og bare være meg innfor Gud.

På retreat får jeg fri fra å bry meg så mye om hvordan alle andre har det. Jeg får ta imot fra det stille fellesskapet, fra tidebønnene, sangene, bibeltekstene, naturen, maten, bordpynten og kunsten. Jeg opplever det veldig sterkt å få oppleve godheten fra de frivillige som steller i stand for oss. Tenk at de gir av sin tid og sine krefter for at jeg skal få lov til bare å være meg, -Guds barn, som Han elsker så høyt! Og så skjer det noe når jeg er stille så lenge. Det er en indre reise, en prosess som er forskjellig fra gang til gang. En vandring sammen med Jesus, med forventning om hva Han vil si meg.

Aller best liker jeg det ignatianske retreatet, og jo lenger jeg er der, jo bedre! For meg tar det noen dager å lande helt, og dermed blir retreatet nesten bedre for hver dag som går og jeg kommer skikkelig inn i det.

På retreat får jeg også tilbud om åndelig veiledning, noe som har vært en veldig god hjelp og støtte! Jeg er så heldig å ha fått tilbud om jevnlig åndelig veiledning også etter retreatene. Dette hjelper meg til å holde fokus på Jesus og å rydde plass i hverdagen min til stille stunder sammen med Ham.

Jeg er så takknemlig for at vi har Pilegrimsgarden her i distriktet, og anbefaler en tur ut dit på det varmeste! Takk også til alle Pilegrimsgardens venner og ansatte, som legger ned utallige dugnadstimer for å gjøre retreater mulig!

 

Hilsen Målfrid

 

 


Del denne artikkel på e-post